Phoenix | Criterii generale de inscriere si selectie in grupul tinta

 1. Solicitantul – Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania va raspunde de selectia a doua treimi din grupul tinta, iar Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara si Servicii Sociale va raspunde de selectia unei treimi din grupul tinta. Expertii grup tinta vor multiplica formularele de inregistrare a grupului tinta (formular de grup tinta, acord privind utilizarea datelor cu caracter personal, declaratie privind includerea in categoriile de grup tinta, declaratie privind angajamentul de participare la activitatile proiectului, declaratie privind evitarea dublei finantari etc.), o grila de profilare a candidatului si un formular de schitare a ideii de afacere astfel incat procesul de selectie efectiva a grupului tinta sa aiba loc intr-un mod transparent, echidistant si obiectiv.
 2. Inscrierile vor incepe simultan in regiunile vizate de proiect. Documentele mentionate la punctul anterior vor fi completate de fiecare dintre persoanele care doresc sa faca parte din grupul tinta al proiectului.
 3. Documentele completate de persoanele care doresc sa faca parte din grupul tinta al proiectului vor fi analizate de o comisie de selectie formata din expertii de implementare.
 4. In primul rand, in procesul de selectie se va tine cont de indeplinirea conditiilor de eligibilitate de catre candidati, respectiv:
 5. a) are domiciliul/resedinta in regiunile vizate de proiect;
 6. b) nu apartine categoriei de tineri NEETs;
 7. c) declara ca intentioneaza sa infiinteze o intreprindere sociala;
 8. d) este de acord cu utilizarea si prelucrarea datelor personale furnizate in Declaratia pe propria raspundere;
 9. e) are disponibilitatea de a participa la toate activitatile din proiect pentru care a fost selectata;
 10. f) nu a participat la aceleasi activitati cu cele ale proiectului pe niciun alt proiect cofinantat din POCU 2014-2020.
 11. Pentru persoanele care indeplinesc criteriile de eligibilitate, se va acorda un punctaj de la 0 la 5 pentru fiecare dintre criteriile:
 12. a) experienta in mediul de afaceri,
 13. b) experienta in mediul ONG,
 14. c) accesul la networking relevant pentru domeniul in care se doreste infiintarea intreprinderii sociale,
 15. d) sustenabilitatea ideii de afacere,
 16. e) promovarea temelor secundare din POCU 2014-2020.
 17. Persoanele care vor acumula cele mai mari 101 punctaje vor fi selectate sa faca parte din grupul tinta al proiectului. Lista persoanelor selectate va fi publicata pe platforma electronica a proiectului la finalul lunii decembrie 2019 si fiecare persoana admisa va fi contactata individual de un expert grup tinta, care ii va comunica pasii pe care trebuie sa ii urmeze in continuare.
 18. Se va intocmi si o lista de rezerva, pentru situatiile neprevazute.

– Metodologia de selectie, inclusiv criteriile de eligibilitate si selectie, va fi prezentata in cadrul actiunilor de informare a publicului si va fi disponibila si pe platforma electronica a proiectului.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Pentru a imbunatati experienta dumneavoastra de utilizare a acestui site, phoenix-proiect.ro foloseste fisiere de tip cookie.